DET HÄR RÄDDADE MIN HUD

Jag får ofta frågor om hur jag tar hand om min hy, och eftersom det är ”fredag” idag (ja torsdag men det är som en fredag här) så tänkte jag dela med mig av min lilla ”lyxrutin” som jag brukar köra en gång i veckan när jag känner mig lite matt samt en liten beskrivning till vad jag gör.

 1. Micellar Cleansing Water – Detta ihop med pads är det jag tar bort sminket med samt det första jag tvättar ansiktet med på morgonen. Eftersom det är ”vatten” behöver jag heller inte blöta ner mitt ansikte för mycket och på så sätt inte alltid se till att ha en dunder fräsh och ny handduk att torka ansiktet med. I början tyckte jag det var ett sånt slöseri med pads MEN det är så värt det. Varför tvätta ansiktet och sen torka sig med handduk. Riktig bakteriefälla! Även denna jag använder emellan samtliga cremer för att ”börja om”.
 2. Pads – se text ovan, så himla smidigt.

  Cleansing water finns att köpa via en affiliatelänk till > LYKO HÄR <

  Pads finns i 100 pack för 15kr att köpa via en affiliatelänk till > LYKO HÄR <

 3. AK Tripple Peel – En peeling från Akademikliniken. Appliceras på rent ansikte innan jag skrubbar runt med rena händer, låt ligga kvar i ca 3 minuter och tvätta sedan av.

  AK Tripple Peel finns att köpa via en affiliatelänk till > LYKO HÄR <

 4. Blodmask från The Ordinary – Sen är det dags att fixa till på riktigt med en liten kemisk peeling, har man väldigt torr hy kan den kännas lite, men frukta ikke för huden kommer se som ny ut efteråt. Den ska ligga på i ca 10 minuter innan den tvättas av, och var noggrann med att få bort ALLT efter.  Billig är den också, för endast 80kr är den din och räcker länge.

  The Ordinary kemisk peeling finns att köpa via en affiliatelänk till > LYKO HÄR <

 5. Sisley Radiant Glow Express – Räddningen inför alla tillfällen, använt denna i ca 5 år inför speciella tillfällen. Huden får verkligen ett makalöst glow efter. Sisley är ju en aning dyrare men värd varenda krona.

  Sisley Radiant Glow Express finns att köpa via en affiliatelänk till > LYKO HÄR <

 6. Skin Roller – Detta kan göra lite ont men det har blivit räddningen för mig. Det är en sak att lykas tömma sina porer men vad gör man när porerna blir som hål? Jo, man rollar med skin roller, skapar små microskador på huden så att den börjar läka ihop sig. Jag är allergisk mot igentäppta porer och är där och tömmer typ 3 gånger i veckan, speciellt näsan och hakan vilket kan resultera i små små ”hål” som man kan se när man sätter på sig foundation.

  Skin Roller är ifrån Swiss Clinic och finns att köpa via en affiliatelänk till > Swiss Clinic HÄR <

 7. AK Detox Serum – Dags att ge lite kärlek efter en hård omgång. På med serum. Den hjälper till att ge huden kraft att bekämpa avgaser och ger den ny energi kan man säga.

  Akademikliniken Detox Serum finns att köpa via en affiliatelänk till > LYKO HÄR <

 8. Sisley Nourishing Cream –  Har ni tänkt att investera i en av de dyrare sakerna på denna lista så måste jag säga denna! Detta är min stora kärlek. Den här cremen är ALLT och lite till. Nattcremen är lite dyrare så jag kör faktiskt med denna både morgon och kväll (A).

  Sisley Nourishing Cream finns att köpa via en affiliatelänk till > LYKO HÄR <

VOILÀ!

2 kommentarer

 1. Men du använder väl inte TVÅ olika kemiska peelingar samma dag och sedan även en roller? Aj aj aj menar inte att peka finger men var försiktig och googla särskilt gällande blodmasken från The Ordinary ska man inte blanda med andra peelingar oavsett om det är en kemisk eller en physical scrub.

 2. Tack för bra tips!!

Write a comment