Socker & Glutenfri kladdkaka

Nu ska ni få något att bita i som är RIKTIGT farligt gott! Frågar du mig tror jag till och med att den kan klassa ut den vanliga kladdkakan, dessutom tar det bara 10-15 minuter att slänga ihop! Men du behöver en mixer/matberedare.

Ingredienser
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl riven kokos (mer om du vill ha en mer ”krispig” kaka med mer att tugga i)
10 färska dadlar
5 msk kakao
1/2 dl smält kokosolja
3 ägg
1 nypa havssalt

Så här gör du

Smörj en form med kokosolja. Mixa dadlarna med kokosen. Blanda i resten av de torra ingredienserna och mixa igen. I med kokosoljan och äggen och mixa en sista gång.

Häll över smeten i en form och in i ugnen på 165 grader i 11 minuter, (tips från food pharmasy om man vill göra den nyttigare är att sänka temperaturen på ugnen några snäpp och har lite mer tålamod. Bättre dock att du tar ut den lite “för tidigt” än lite försent, eftersom det är kladdet vi vill åt. Låt svalna i kylen och ät med färska bär.

Write a comment