NYE 2020

Diskussionerna blev inte många, vi bestämde oss för att fira nyår ensamma hemma bara han och jag. Nu har det varit allt för många resor hit och dit och det är så skönt att landa lite för en gång skull, men som en brev på posten med vääärldens värsta förkylning.

Jag tog på mig det jag sagt, jag styr nyårsmiddag!

Först gick jag runt lite i gallerian som ligger i ”samma” byggnad som vi bor i på Rosewood och gick och handlade inför kvällen och förberedde pralinerna som var så enkla att göra. Allt du behöver är 2 dl sirap, 1 dl kokosolja och 250g kakao, in i kylen i ca 1-2 h och rulla in dem i något fint som pistasch eller rosenblad.

Till fördrink blandade jag 50/50 ingefära kambucha med champagne och lite granatäpple.

Till förrätt hade jag lagt in 200g oxfile i frysen kvällen innan som jag sedan skar i ca 2mm tjocka skivor, bankade ut och serverade på en flingsaltsbädd toppat med parmesan, rostade pinjenötter och ruccola.

För att bryta av köttet för de kommande fiskrätterna serverades det gratinerad romansallad med gruyere ost. Därefter finhackade jag 50% jordgubbar och 50% gurka innan jag stekte på pilgrimsmusslorna.


Nu till min favorit som min far komponerade ihop åt mig, ni bara MÅSTE testa såsen. W O W.

Först stekte jag på sparris och broccoli som sides toppade med pinjenötter och förberedde sedan såsen som kommer här:

1 vaniljstav
2 dl grädde
3 msk riktigt smör
4 dl vatten
1 fiskbuljong
1 dl torrt vitt vin
1/2 hackad gul lök
Salt och peppar efter smak
Maizena / majsmjöl till redning

Hur: Dela vaniljstången och skrapa ur kärnona. Smörkoka lätt med den hackade löken i ca 10 min. Tillför vatten och buljong, koka ca 5 min till. Tillför det vita vinet, red av såsen och tillsätt grädden.

Därefter stekte jag plattfisk enkelt i smör genom att först bada båda sidor i majsmjöl tillsammans med lite salt. Voilá!


Efter middagen gick vi ner till poolen och baren för att se alla magiska fyrverkerier! De höll på konstant i en kvart och det var så fint komponerat. Så himla mysig

1 kommentar

  1. Men wow va fantastiskt!! 😍

Write a comment