MITT HEMLIGA GIFTEMÅL

Nu ska ni allt få höra! Som jag väntat! Helt sjukt hur jobbig sista månaden varit trots att jag haft så himla mycket kul också. Jag har tömt hela min lägenhet, skänkt typ 90% av mitt liv till välgörenhet och firat jul på 3 ställen i världen innan jag flyttat till Abu Dhabi. Men mer om det i ett annat inlägg, detta ska handla om en sak, hur vi gifte oss. Hur gick det till egentligen? Frågorna är många så här kommer svaren!
”Hur friade han?”

Vi hade bara varit tillsammans i ca 2 månader när vi satt och pratade om att vi en dag behöver ta beslut om att flytta till varandra. Till en början var jag väldigt strängt emot att flytta ifrån Sverige men efter att många bitar föll på plats och det urartade med Instly kände jag bara att, nope. Det är fasen meningen att jag ska flytta till honom nu. Jag hade helt enkelt inte så mycket som gjorde att jag var tvungen att bo i Sverige just nu och Tobi har ju fast jobb, lägenhet, bil i Abu Dhabi etc, så svaret blev ganska tydligt. Så jag tillslut sa, vettu vad? Jag kan tänka mig att flytta till dig, för jag orkar verkligen inte med distansen längre. Sen hände allt väldigt snabbt, jag sa upp mitt deltidsuppdrag, sa upp min lägenhet etc.

För att göra processen att flytta enklare förstod vi rätt snabbt att det är 1000 gånger lättare att vara gifta, så vi pratade om att göra det i smyg, utan att berätta för någon, utan att lägga upp det någonstans och utan att bära ringar eller dylikt för att ge tobi en chans i framtiden att fria på riktigt haha.

Skatteverket gav oss gång på gång fel information om vår hindersprövning vilket ledde till att det som vanligen skulle tagit 2 veckor tog 3 månader!! Under dessa månader hann saker och ting eskalera lite granna och det som skulle bli ett helt hemligt bröllop slutade upp i lite instagramposts haha. Det kändes så larvigt att gifta sig helt i smyg eftersom vi på riktigt faktiskt verkligen ville gifta oss på riktigt, det kändes verkligen 120% rätt, jag vet vet vet att Tobi är mannen i mitt liv och det kan alla mina vänner intyga också, SÅ, let’s do it sa vi.

Eng: Here is all you wanna know! everything! I have emptied my entire apartment, donated about 90% of my life to charity and celebrated Christmas at 3 places in the world when I moved to Abu Dhabi. But more about that in another post, this will be about one thing, how we got married. How did it go? The questions are many so here are the answers!

The Proposal.

We had only been together for about 2 months when we sat talking about the need to one day decide to move to each other. At first, I was very strict about moving from Sweden but after many pieces fell into place and it became depleted with Instly, I just felt that, nope. It is the phase I intend to move to him now. I simply didn’t have as much as I had to live in Sweden right now and Tobi has a permanent job, apartment, car in Abu Dhabi, etc, so the answer became quite clear. So I finally said, you know what? I like to move to you, because I really can’t cope with the distance anymore. Then everything happened very quickly, I resigned from my part-time job, resigned from my apartment, etc.

To make the process of moving easier, we quickly realized that it is 1000 times easier to get married, so we talked about doing it sneakily, without telling anyone, without posting it anywhere and without wearing rings or the like. to give Tobi a chance in the future to propose, for real real haha.

The Swedish Tax Agency repeatedly gave us incorrect information about our obstacle test, which led to what would normally take 2 weeks took 3 months !! During these months, things escalated a little, and what would become a completely secret wedding ended up in a little Instagram post haha. It felt so crappy to get married in secret because we, really, really wanted to get married, it felt like 120% right, I know know know Tobi is the man in my life and all my friends can attest too, SO, let’s do it so vi.


Vi bokade rum på Downtown Camper där vi även skulle ha vigseln, Tobi kom till Sverige i 24h från jobbet och vi hade inte setts på ca 25 dagar, helt sjuuuukt så mycket jag saknade honom. På kvällen hade jag beställt massa mat och efter några glas vin somnade vi rätt tidigt, men det var helt omöjligt att sova! Jag vaknade en gång i timman och tänkte: ”Får man vakna nu?!” 🙂

Många frågor om våra ringar och vi har bara enkla guldringar.

Eng: We booked rooms at Downtown Camper where we would also have the wedding ceremony, Tobi came to Sweden in 24h from work and we had not been seen in about 25 days, totally seven weeks so much I missed him. In the evening I had ordered lots of food and after a few glasses of wine we fell asleep quite early, but it was completely impossible to sleep! I woke up once an hour thinking, ”Can you wake up now ?!” 🙂

Many questions about our rings and we only have simple gold rings.

13 december

The day! Vi vaknade och fnittrade ihjäl oss hela dagen, där satt vi och åt frukost som vilken dag som helst men skulle snart gifta oss i smyg. Bland den sjukaste känslan i världen vill jag lova.

Klockan 12 skulle vår vigselförättare Mona komma tillsammans med Tobias lillasyster och våra två vittnen Philip och Isabella.

Eng: The day! We woke up and giggled to death all day, there we were, eating breakfast as any other day but was about to get married in secret. Among the sickest feelings in the world, I want to promise.

At 12 o’clock, Mona, Tobia’s little sister and our two witnesses Philip and Isabella arrived for the secret wedding.


GIFTA!!! Alltså jag var sååååå nervös innan, helt sjukt!! Insåg att jag aldrig skulle våga gå in ensam i en kyrka framför typ 150 gäster, om jag var sådär nervös inför bara oss, hur nervös hade jag varit då?

Efter vigseln gick vi upp på taket för lite champagne från Philip.

Eng. MARRIIIEED! I was so so nervous! Longing for champagne.Sen blev det lunch där vi hade vår första middagsdejt, Strandvägen 1 innan några av mina vänner kom förbi i vår svit på Grand Hotel för lite champagne och hejdå/bröllopsmiddag på Nosh and Chow.

Eng. aftrewards we went out for lunch at our first dinner date spot. Strandvägen 1 before some of our friends arrived to our suite at Grand Hotel for champagne and dinner at Nosh and Chow.
Dagen kunde verkligen inte blivit bättre. Det var så himla kul och WOW vad jag älskar den där rackarns människan. Jag är så tacksam över varje minut med Tobias. Jag har aldrig i hela mitt liv känt en sådan fin kärlek där allt är 110% välvilja, omtanke och ren kärlek. Jag känner mig nog för första gången älskad av någon på riktigt. Helt fantastisk känsla.

Eng. The day really couldn’t get any better. It was so much fun and WOW what I love about that guy’s man. I am so grateful for every minute with Tobias. I have never in my entire life felt such a fine love where everything is 110%, care and pure love. I feel for the first time loved by someone for real. Absolutely amazing feeling.


Efter en god frukost på sängen var det dags för Tobi att bära sig av mot jobb igen och jag åkte på en hejdundande julfest tillsammans med Felix.

Eng. After a good breakfast on the bed, it was time for Tobi to set off for work again and I went to a heady Christmas party with Felix.

Det blir en bröllopsfest!

Vi kommer absolut ha ett ”vanligt” bröllop inom sinom tid för vänner och familj, men då det är mycket som händer närmsta året så satsar vi på 2021 eller 2022. Stay tuned!

Write a comment