YOU ACCEPT THE LOVE YOU THINK YOU DESERVE

Är det värt att satsa på en fuckboy? Var en fråga som stack ut lite extra bland frågorna gårdagen hade att erbjuda på min instagram. Det känns som att jag är påväg in i mitt gamla element där jag skriver om fuckboys igen, men vad har förändrats sedan sist? Jo, jag vet svaret på just den frågan.

Jag tror att vi alla har olika betydelser av benämningen och vad vi menar med den, så innan jag går vidare i frågorna från er tänkte jag hantera begreppet ”Fuckboy”. För enligt mig är det ett samlingsbegrepp kring många olika typer av människor. Anledningen till att jag denna gång i livet säger människor, och inte killar, är för att jag fått lite mer självinsikt och insett att jag själv vid flertal gånger säkert varit en också. I min benämning.

MEN, nu har ju jag faktiskt bara dejtat killar i mitt liv, så jag utgår ifrån det.

Så vad finns det för typer?
(Innan ni läser vidare vill jag förtydliga att jag varken är utbildad inom psykiatrin och har säkert missat många typer, så om ni kommer på någon, skriv i kommentarsfältet!)

1. LOVEBOMBING

Hur många gånger har inte tjejer råkat ut för denna? Den typiska trofé jagaren som tröttnar på prylarna i skåpet innan de ens kommit dit. Han är lite väl säker på att det är dig han vill ha, men inte på något genuint sätt utan mest för att styla. Han stylar så hårt att du vet att han inom en vecka kommer bli en slacker igen, kanske är han kär i dig efter tre dagar och friar till dig för att tre dagar senare ghosta för att ”han blev rädd”?

2. HELA VÄRLDEN VET – men du kan förändra honom

Du har antagligen hört om honom på stan, men när du träffar honom så märker du inte av nånting.

3. ”JAG ÄR INTE KÄR MEN JAG KAN TRÄFFA DIG ÄNDÅ”

Klassiska när man inte vill ta ansvar. Personligen har jag alltid haft rätt bra koll på om någon är något att ha eller inte, och om killen i fråga svävar iväg långt bortom mina känslor så har jag valt att avsluta det och inte tagit nytta av det. MEN, sen vet jag många, framförallt killkompisar (sorry bros) som kör den klassiska ”Jag är inte kär i dig men jag kan gärna träffas ändå”. Tjejer, jag vet inte om det finns ett tydligare sätt än detta att säga att pojken i fråga bara vill ha ett säkert bootycall?

4. ”Are you up”

Superkul om det är på bådas villkor, men innerst inne kan man alltid känna skillnaden av något som är genuint från båda håll eller om en av er faktiskt skulle kunna tänka sig att ställa sig och laga pannkakor tillsammans morgonen efter.

5. ”ALLA MINA EX ÄR PSYKON”

Bilden säger allt. Tjejer har en superförmåga att känna av när nånting är fel, och jag har iallafall aldrig hört om en sådan historia där ”alla hans ex är psykon” och de faktiskt var det. Snarare saknar grabben självinsikt och du lär hamna i samma fack i framtiden.

6. DEN OMVÄNDA

Han brukade vara snackisen på stan och nu är han din loverboy. Han brukade ”konsumera” flera tjejer i veckan men nu håller han sig bara till dig. Han har aldrig haft tjejkompisar och han blir snabbt till ditt lilla projekt. Du kan lära honom, tänker du! Men i slutänden kommer det ta slut den dagen du inser att du faktiskt inte behöver lära någon något. Så du drar, och han fattar fortfarande ingenting. ”Vaddå? Jag slutade ju ligga med andra tjejer, vad mer vill en kvinna ha?”

Vad har dem gemensamt? De har ingen aning om vad de vill och är definitivt inte redo för något riktigt.

ATT TA KONTROLL

Det tog lång tid innan jag förstod innebörden av ”You accept the love you think you deserve” . Jag har dejtat många killar i mina tidigare dagar som gjort allt och lite till för mig, men jag var inte redo och det vet jag nu. Det var aldrig deras fel, för jag hade bara aldrig förstått mitt värde. Jag har tänkt mycket på varför jag för tre år sedan valde typ nummer 6 istället för Mr T, och mitt enda svar är trygghet och rädsla för det jag inte visste något om.

Mitt ex är den omvända typen, hade han kollat på mig idag hade jag antagligen inte ens märkt av honom, men det gjorde jag då, för jag var 19 år och han var 30, så det var ganska självklart att lilla jag trodde att det var så det var, och dessutom var ju de 20 åriga killarna knappast bättre, så vad hade jag att jämföra med?

För fyra, fem år sedan var jag på många sätt lik den kvinna jag är idag, förutom att jag förr bara var där i tanken, men inte i verkligheten. Sen utvecklade jag som tur var något form av filter.

Den största skillnaden på Isabella 19 år och Isabella idag, är att min egna livsstandard och kvalité är utmärkt som singel att det ska krävas mycket från en man för att addera något positivt. Förr trodde jag att jag hade kontroll, när jag i själva verket egentligen inte var redo för riktig kärlek, allt jag var redo för var det jag kände mig trygg med. En man jag kunde lära upp och ta hand om.

Det var inte några superfel på min relation med mitt ex, men vad var det för fyra år sedan hos mig i mitt undermedvetna som gjorde att jag nöjde mig med han som från början inte ens kunde ta ut mig på en riktig dejt? Varför nöjde jag mig så länge med att alltid få lite mindre än man förväntat sig?

Varför ville jag ha honom, men dissade han som flög båda mig och han över hela världen bara för att träffas?

Jo! För att vi bara accepterar den kärlek vi tror att vi förtjänar, och just därför är det aldrig lönt att satsa på någon vi redan från start känner av är en ”fuckboy”, för att om det han har att jämföra med, är att vara singel och ”konsumera” flera tjejer i veckan som han aldrig ens kan göra frukost åt, vilken utvecklingskurva kommer du då få i ert förhållande?

Varför skulle du anlita en underkvalificerad till ditt företag om det inte var för att du inte tror att du har råd med en kvalificerad?

ERFARENHETER

Blunda, tänk på din drömman. Vem är han?

Varför kan inte du ”få” en man som honom?

Har du ett svar på den frågan så vill jag att du tänker om!

Jag stötte säkert på många ”fuckboys” som nybliven singel, men det var inget jag märkte av, för jag visste vad jag absolut inte ville ha, så jag kunde nog aldrig ens få upp ögonen för en ”fuckboy” för så fort någon inte höll måttet så gav jag honom inte en sekund mer av min tid. Jag visste vad jag ville ha och jag visste också att jag var väldigt nöjd med mitt liv som singel, att jag attraherade rätt människor.

För man kan inte läxa upp någon kille i ett sms, man kan inte sätta dem på skolbänken och säga ”snälla älska mig”, man måste visa hur fasen dem ska älska dig! Du måste gå in i beyoncé mode! DU ÄR BEYONCÉ!

Det är jäkligt dumt att stanna kvar i onödan när man kan gå. För det enda sättet du på riktigt kan visa någon hur man ska behandla dig är hur du låter andra behandla dig. Sätt en hög standard på allt och se allt som jobbintervjuer till en början INNAN du blandar in dina känslor. Får du bara upp ögonen för skitstövlar? JOBBA PÅ DITT GLOW! Jobba på din standard!

Du måste öva på att äga situationen innan du ger dig in i den riktiga djungeln. Självkänsla och självrespekt är a och o, och den kan man jobba på! För några år sedan tog jag mycket skit från ”vänner”, i dag säger jag bara HEEEEELLL NOOO och går därifrån. Du måste vara divan i din film.

Jag spenderade över 20h på parterapi förra året, och det enda jag lärde mig var att jag inte kan förändra någon annan, jag kan bara förändra mig själv, och om den andra personen i fråga inte bemöter min standard så går jag! I owe you nothing.

YOU OWE THEM NOTHING! Kom ihåg det RÄDDNINGEN – PSYKOLOGI

Det som lärt mig allt ifrån att sluta vara ett offer för mobbare osv var psykologi. Inte bara de oändligt många timmar jag lagt ner på terapi och livscoacher utan rent intresse för psykologi, för när man har koll på hur hjärnan funkar så får man en helt annan distans till saker och ting. När vi vet om vad det är som gör oss kära så kan vi också styra det åt rätt riktning i tid innan det är försent.

Kärlek gör inte ont. Thats it.

Jag har i tre år i mitt tidigare förhållande varit ”nöjd” för han fyllde ju faktist kvoten iallafall som partner, han var mig trogen, fick mig att känna mig som den enda kvinnan i hans liv och allt det där, men han gjorde mig alltid besviken.

Nu har jag varit tillsammans med T i ett halvår snart och än sålänge har det inte gjort ont, typ en endaste gång. Självklart har det uppstått diskussioner ibland, men det har alltid känts som att man blir tagen på allvar och att båda vill. Kärlek handlar inte om my way or the high way. Det handlar om att ömsesidigt ge och ta. Ett förhållande kan bara funka om båda genuint vill vara sitt bästa ja för den andre.
VIKTIGAST AV ALLT – DE 5 KÄRLEKSSPRÅKEN

Detta är bland det absolut viktigaste jag någonsinn lärt mig, funkar på ALLA människor. Familjen, vänner och partners. För det finns 5 språk som är universal oavsett var på jorden du bor, och de är de 5 kärleksspråken, för vi människor har nämligen olika sätt att visa kärlek på och du kommer säkert känna igen dig i några av dem. Så jag tänkte dela med mig av dem. Själv är jag en TJÄNSTER och GÅVOR person samt fysisk beröring. Vilket gör att det exempelvis inte gör mig nånting om du tar upp mobilen när vi sitter på en middag, och jag kommer antagligen bara svara ok 🙂 när du har messat mig en bibel. Men tack vare att jag nu har koll på de 5 kärleksspråken vet jag att det absolut värsta jag kan göra mot en person som exempelvis min bästa vän Nina när hon messar mig en bibel är att svara ok. Detta vet jag nu och försöker alltid svara henne när jag har tid för att jag vet att hon gärna vill ha lite längre tillbaka.

Det finaste man kan göra för mig är tjänster, dvs när jag som vanligt har 1000 saker på min to do list hjälpa mig med disken A M E N! Då har du förevigt min kärlek och jag känner dessutom, WOW, hen älskar verkligen mig som hjälper mig med det här. Eller exempelvis som det andra blombudet jag fick av Tobias förra veckan. Där snackar vi mycket tanke bakom.

Jag brukar alltid på tyska säga till honom ”Kul för dig” och jag en dag uppmanade alla mina följare på instagram att visa extra omtanke även på vanliga dagar. Det handlar inte om att skicka din partner ett blombud för att du varit en shitty boyfriend, för då kommer det bara bli förknippat med dåliga stunder, och de är inte då vi ska ge något. Tobias ser detta, bokar genast ett blombud utan min vetskap till dagen efter med texten ”Kul för alla”.

Varpå jag seriöst tycker det är det mest roliga, genomtänkta någon gjort någonsin.

Bekräftelseord

Denna grupp inkluderar personer som behöver ord av omtanke samt komplimanger. De blir glada då de får höra snälla ord och motivation från välskrivna verser. Detta sätta att uttrycka kärlek inkluderar kärleksbrev. Ifall ett av dina kärleksspråk är bekräftelser så tycker du om att uppmuntra andra med tal.

Ord har en fantastisk kraft över oss och de lämnar sitt avtryck på vårt beteende även ifall det bara tar några sekunder att uttala orden. Vi måste inse den kraft vi har genom kärlekens språk och bekräftelse-ord.

Kvalitetstid

Att ta sig tid till de personer vi älskar är ett sätt att uttrycka vad vi känner för dem. Det innebär att man hittar kvalitetstid för att vara med den andra person både fysiskt och emotionellt även då man har ett fullt schema. Vad ni gör tillsammans spelar egentligen inte en så stor roll. Det som har betydelse är den person som man spenderar tid med.

Att ta emot gåvor

Vissa personer tycker om att ta emot och ge presenter, men detta måste inte vara en material gåva eller något väldigt dyrt. Det är dock relevant att tänka på hur mycket tanke som ligger bakom denna gåva, och såklart den kärlek som den ges med. Det handlar om att lära känna den andra personen genom små, men ändå betydelsefulla, presenter. Med andra ord är gåvor ett sätt att uttrycka kärleken för varandra, men de är aldrig ett verktyg för att få något.

Tjänster

Omhändertagande handlingar innebär de saker som en person utför för att kommunicera vad personen känner. Det finns många olika exempel på detta: att tillreda en måltid med kärlek, att ta hand om det hem som ni delar, att ta hand om den andre personen då denne är sjuk. Detta är enkla handlingar som samtidigt demonstrerar kärleken.

Fysisk närkontakt

Fysisk kontakt är ett av de enklaste av de 5 kärleksspråken eftersom den inte kräver några ord. Folk som föredrar detta språk tycker om kramar och att man rör vid varandra generellt. De känner sig bekväma i den andres famn eller genom att man håller hand. Småbarn känner sig exempelvis tröstade då de hålls eller bärs. De tycker om massage eller att sitta i folks knän.

Äldre barn (speciellt pojkar mellan åldrarna 7 och 9) som tycker om denna typ av kärlek kan uttrycka det på annorlunda sätt. Detta inkluderar slagsmål, brottning, fotboll eller basket. Det är dock fortfarande en form av fysisk kontakt som får dem att känna sig älskade.

Läs mer och gör testet själv här: https://www.amelia.se/relationer/test-fem-karleksspraken-battre-relationer/

2 kommentarer

  1. Älskar dina beskrivninagr av de olika typerna, klockrena! Träffat på allihop haha.

  2. hah tack!! Ja känns som man går igenom en del typer genom åren helt klart :O haha

Write a comment